Výšlap na Lysou horu 2011

Na Velikonoční pondělí 25. dubna jsem se já, mamka a samozřejmě Jaddy vydaly na Lysou horu. Taky jsme se chtěly vyhnout velikonočnímu výprasku, proto jsme vyšly brzy ráno. Nejprve jsme pospíchaly na nádraží aby nám neujel vlak. Několikrát jsme přestupovaly, až jsme dojely na Ostravici. Lidí ve vlaku bylo opravdu hodně, ale ne všichni směřovali na Lysou, za což jsem byla opravdu ráda. Na začátku naší cesty svítilo slunce a bylo příjemně teplo. Podel naší trasy tekl potok, takže se Jaddy mohla zbláznit. Na chvíli jsem ji pustila, ale jezdilo celkem hodně aut, takže jsem si ji připla zpět.

Po chvíli jsme odbočily na cestu, po které auta skoro nejezdila a tak jsem pustila Jaddy na volno. U lesního  pramene jsme si daly pauzu a posvačily. Obloha se začala zatahovat, proto jsme vyrazily svižnějším krokem. Došly jsme k louce. Najednou se kolem nás snesla obrovská mlha, začalo hřmít a poprchávat. Z lehkého deštíku se stal pořádný liják a já s Jaddy jsem přidala do kroku. Mamku jsme nechaly daleko za námi. Naštěstí stál u pěšiny altánek, který už  byl zaplněný překvapenými výletníky, ale pro mě se tam malé místečko našlo. Jaddy déšť nějak nevadil a jen tak stála vedle našeho dočasného přístřeší. Čekaly jsme, až mamka dojde. Mamka dorazila, ale stále jsem vyčkávaly, než se déšť aspoň trochu uklidní. Ovšem vůbec se to nezlepšovalo. Tak mi mamka nabídla, že si mohu dát přes sebe velký pytel, který se dává do popelnic (mamka ho vzla na sezení). Mně bylo tak strašně, že jsem neváhala a rychle si ho nasadila. No a nám nezbývalo nic jiného než pokračovat v našem putování.

 Déšť se postupně zmírňoval, až přestalo úplně pršet. A to už jsme byly na vrcholu Lysé hory. Rychle jsme vešly do zdejší restaurace-hospůdky a obědnaly si výborné polévky. Mamka se na mne se zájmem dívala, s jakou chutí jsem se do gulášovky pustila. Bylo mi fakt mizerně, takže jsem byla ráda, že jsme to konečně vyšly. My jsme jedly a Jaddy odpočívala.  Vypadala, jakoby ji ta cesta vůbec nezmohla. Chvíli jsme seděly, ale řekly jsme si, že máme ještě  před sebou  návrat dolů.

Vyšly jsme ven a počasí bylo úžasné. Svítilo sluníčko a my nafotily nějaké fotky u vysílače. Cesta zpátky byla příjemná a proto jsem nafotila i celkem dost pěkných fotek. Teprve když jsme byly u vlakového nádraží, tak začalo znovu hřmít, což nám nevadilo. Vlak nám ale ujel o pár minut. My jsme šly čekat na další do nedaleké restaurace a kupodivu nám ten čas utekl rychle. Hned jak jsme přišly domů, jsem šla odpočívat. Na to, že počasí nebylo nic moc, se tento den vyvedl a já jsem byla ráda. Mami, díky že si to tak úžasně naplanovala, byl to vážně báječný výlet!!!

Další fotky ZDE