Water Dog Contest 2010

Water dog contest byla akce na kterou jsem se mooc těšila. Byla to první vodní akce v ČR ! Hned jsem věděla, že tam s Jaddy musíme být. Je fajn prezentovat toto úžasné plemeno, na akci pro kterou se hodí. Ale už půjdu psát, jak jsem se v tento úžasný den měly.

by Jana Vokálová

Ráno jsme vstávaly brzo. Byla zima, ale Jaddy vodička nevadí ani v zimě, ale můsí jít pak dotepla, aby mi nenastydla. Cesta do Heroltic byla příjemná. Málem jsme přejeli odbočku na Brněnku, ale včas jsme jí postřehly. Zaparkovaly jsme a vystoupily. Hned u brány na nás čekala přejímka. Jaddulce zkontrolovali očkování a dali nám naše startovací číslo 9 a kupu časopísů Psí kusy! Šla jsem okokouknout areál a hlavně bazén s molem. Mamča mi mezi tím obědnala teplý čaj. Šla jsem za mamkou. Vypila (rozlila) jsem čaj a řekla jí své postřehy z prostředí. Když jsme čaj utřely, tak jsme šly ven, protože se trénovali skoky. Jaddulčin první skok byl opravdu nejistý. asi 3 m, ale druhý a třetí byly suprové a přihlížející s udívem koukali. Začalo se o půl hodiny později, protože hodně účastníku nevědělo jestli vůbec pojedou. Každému pejskek do vody nemůsí chodit, když je studená. No a už se začlo.

by M. a M. Švecovy

První disciplína byla schubadogs-potápění. V této disciplíně jsem si hodně věřila, protože Jaddy je potápěčka jedním coulem. Právě za tuto vlastnost vděčí své mamince Astičce, která se také velmi ráda potápěla. Mnoho pejsků si nechtělo namočit ouška, a proto se předmět pokusili vyndat ''packovou metodou'', anebo se o to vůbec nepokoušeli. Před Jaddynkou byla šikovná labradorka, která vylovyla aportek na 4 úrovni. No a byla řada na nás. První úroveň velmi lehká, druhá taky, třetí pohoda, čtvrtá trošku problém a poslední páta ?! Pátá byla nejtěžší! Jaddynka se pokoušela aportek vylovit, ale nějak jí to nešlo, ale na třetí pokus se jí to povedlo! Byla jsem ohromena jejím odhodláním a její láskou k potápění. Myslím, že by nepřežila, kdyby ho nevylovila. Je to takový můj malý narcisek. Pejskové kteří šli po nás vytáhli aportky na 2 nebo 3 úrovni. Pak, ale přišla na řadu Jaddulčiná poloségra ''Týna'' Ciria Oasis of Peace ! Týnka jakožto profík byla naprosto úžasná. Naprosto mě nadchlo to, jak aport na 5 úrovni vytáhla za cca 3 vteřiny. Jenom Jaddy a Týna vytáhly aport z 5 úrovně, a proto nás čekal rozstřel. Aportek se každé hodil dál od kraje. Týna byla úžasná a na povel ''žaba'' se vrhla do vody a do pěti vteřin byl aportek její. Jaddulka se mooc snažila, ale takhle hluboko jsem to s ním ještě nikdy nezkoušela, proto mě ohromila. Pod vodou aportek hledala přes 15 vteřin, ale marně. Paní rozhodčí nám odpískala časomíru. Já jsem Jaddynku pohladila, a šla si s ní házet dummy.

by Markéta Urbášková

Následovala další disciplína drawdogs-přinášení předmětů z vodní hladiny. V přinášení jsem se fakt nevěřila. Nějlepší bylo, že jsme měli 2 pokusy. Náš první pokus byl strašný. Jaddula zvolila taktiku nevím jaký předmět si mám vybrat. Ale snažila se. Náš první pokus dopadl-tři předměty a jeden v tlamě, ale ten se nepočítal. Žasla jsem nad obdivuhodným výkonem goldena Skeeva. Přinesl páničce hned tři předměty najednou! A následovalo druhé nepovinné kolo. Já jsem se rozhodla náš výkon zlepšit a šla jsem do toho. Rozhodně jsem neudělala chybu. Paní rozhodčí nám hodila do vody předměty a Jaddynka byla extra soustředěná. Předměty nám zaplavaly k okraji bazénu a já jsem toho využila. Jadd chytla předmět do tlamy a já jí ho hnedka brala na souš. Poslední předmět si Jaddula užila. Paní rozodčí už odpočítávala čas. Jaddynka zabrala a tak, tak jsme to stihly. Draw dogs dopadl takto- Jaddy jako jediná v jednominutovém limitu přinesla všech sedm předmětů! Druhý pokus byl jednoznačně lepší ! :)

by Markéta Urbášková

Následovala pauza na oběd. Myslím, že jsme ji ocenili jak my dvounozí tak naši hafani. Obídek byl mooc dobrý, ale Jaddy byla rozpustilá a nechtěla ani chvíli být vklidu. Pak si lehla a odpočívala.

  by M. a M. Švecovy

Konečná a královská disciplína byla splash dogs! Každý účastník této disciplíny měl jeden cvičný pokus a tři měřené. Někteří pejsci byli přihlášení pouze na tuto disciplínu. Konkurence byla opravdu veliká. Obrovské naděje se vkládaly do černého Xenona! Při trénincích skákal více jak šest metrů! Pár psů nebylo ''otrkaných'' a do vody skákali šipky. Šly jsme na řadu my. Jaddynka cvičný skok skočila pěkný, ale dummy jsem jí hodila blbě, takže skočila nakřivo. Jaddynka skáče naší ověřenou taktikou. Na zažátek mola si jí odložím do sedu. Jdu na konec mola, dám jí volno a těsně před odrazem jí aport hodím do dálky. Náš další skok byl úžasný Jaddul skočila 5 metrů!! Zbylé dva skoky si výsledek vylepšila na 5,25 m. Bylo krásné slyšet, že Jaddy má (zatím) nový český rekord! Následovali další pejsani a pak horký favorit-zmiňovaný Xenon. Xenon a jeho pán byli ve splash naprosto sehraná dvojka. Měli úžasnou taktiku a nedivím se, že Xenon český rekord vylepšil na 5,5 metrů! Gratuluji majitelům ze Slovenska. Dalším favoritem byl AUO Drak-PROSTO CHUDO DRAGON FALLCAT. Drak skončil na třetí příčce s úžasným výsledkem 5 metrů!

by Markéta Urbášková

Krásným zakončením tohoto dne bylo vyhodnocení. Nejprve se hodnotily disciplíny zvlášť a pak všestraný WATER dog. Pouze jediná zástupkyně kategorie medium Marlenka. Automaticky výhrála všechny disciplíny, tudiž se umístila na prvním místě, ovšem zaslouženě. Marlenka byla snaživá a soustředěná! Moc mě mrzí že nepřijelo více pejsků z kategorií medium a small, třeba příště. U largů to bylo trochu těžší. Scubadogs-1. místo polosestřička Týnka, 2. místo Jaddulka, 3. místo labradorka. Drawdogs-1. místo Jaddy, 2. místo kříženec BOC, náš kamarád Jim, 3. místo Týnka! Splashdogs-1. místo Xenon, 2. místo Jaddy, 3. místo AUO Drak!! A při součtů všech bodů z těchto tří disciplín se mohlo určovat konečné pořadí a nejlepší water hafan. Na prvním místě ze všech 16 pejsků jsme se umístily my (teda spíše Jaddy, je to její zásluha), na krásném druhém místě se umístila profesionální závodnice, polosestřička, ale také flatka s úžasným srdíčkem Týna a třetí místo obsadil výborný aportér golden Skeeve. Každý účastník dostal diplom, vždy první tři místa poháry a dobroty pro psy. Musím poděkovat organizátorům této výjmečné akce za krásně prožitý den a všem zúčastněným za skvělou atmosféru. DĚKUJI!!! A také velký, obrovitánský dík patří mé mamince, za to že nás přivezla a odvezla, že se o nás pěkně starala, že mě vždy ve všem podporuje, maminko mám Tě mooc ráda. Díky že jsi!!

Fotogalerie

Martiny Točekové

Jany Vokálové

Martiny a Martina Švecových

Ondry Uhlíře

Markéty Urbáškové

Sestřih fotek na kterých je Jaddy

 
Odkazy

Oficiální stránky WDC